Viktig information med anledning av – Covid-19.

2020-03-12

Här följer några riktlinjer och råd för hur vi hanterar situationen som församling.

I tisdags (10/3) bedömde Folkhälsomyndigheten risken för smittspridning av det nya coronaviruset som mycket hög i Sverige. Om du uppvisar något av symptomen uppmanar vi dig att kontakta vården direkt. Uppvisar du något symptom bör du inte komma till kyrkan eller till Second Hand, av respekt för dina medmänniskor.

Vi håller oss uppdaterade omkring Covid-19 och följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters råd och riktlinjer.

Vi har instruerat alla våra anställda i kyrkan, Second Hand och LP-verksamheten, så även servicegrupper, mötesvärdar och andra att hålla god handhygien och att undvika att ta gudstjänstbesökare eller deltagare i andra sammankomster i hand.

Vi uppmanar all anställda och volontärer samt gudstjänstbesökare och deltagare i andra samlingar tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Läs hur du bäst skyddare du dig.

Hälso- och sjukvården i Blekinge har infört besöksförbud på vårdavdelningar på Blekingesjukhuset och Karlskrona kommun avråder starkt från besök på särskilda boenden samt på gruppbostäder och servicebostäder där det bor äldre personer.
Detta innebär att vi ställt in sjukbesök och musikandakter av hänsyn till våra äldre vänner.

Hur vi kommer att göra när vi firar nattvard får vi återkomma till, då nästa nattvardsfirande i församlingen sker i getsemanegudstjänsten den 9 april.

På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell info, samt vanliga frågor och svar om Coronaviruset.

Gudstjänster och samlingar genomförs som planerat om inget annat meddelas.