Julkonserter 2017

Julkonsert med Pingstkyrkans solister, körer och orkester

Lördag 9 december kl 16.00 och kl 19.00 (Biljetter finns)

Söndag 10 december kl 17.00 (Slutsålt)

ENTRÉ 100:- (BLT/Sydöstrans +kort: 80:-) Barn under 12 år gratis i vuxens sällskap.

Biljetter säljs på BLT/Sydöstran och på Pingstkyrkans Second Hand. Överblivna biljetter säljs vid entrén.

Insamling till – Om jag blir stor…

Årets insamling:
I Bangladesh lider barn av undernäring, svåra sjukdomar och psykisk ohälsa. Minoritetsgrupperna är diskriminerade och blir ofta utnyttjade. Föräldrarna jobbar långa dagar ute på fälten och flickorna är ofta de som tar hand om småsyskonen och sköter matlagningen. Många blir bortgifta när de bara är 12,13 år. Vägen till skolorna är ofta lång och farlig. Undervisningen är på bengali, vilket även gör att många barn hoppar av skolan när de inte förstår lärarna.
Bangladesh är en av världens mest folkrika nationer. Invånarantalet kommer inom ett par årtionden att passera 200-miljonerstrecket. 40% av befolkningen är analfabeter. Bland minoritetsgrupperna är det upp emot 80 % som är analfabeter.

Genom att stötta PMU:s arbete för barns rättigheter inom minoritetsgrupperna i norra Bangladesh, skapar vi förutsättningar som kommer ge ringar på vattnet för generationer.
Din gåva gör det möjligt att starta upp barnrättsprogram med påverkansgrupper i byarna där föräldrar och myndigheter ska upplysas om barns rättigheter. Barnen ska få näringsriktig mat och vaccin mot svåra sjukdomar. Även förskolor där barn får undervisning på sitt eget modersmål ska startas i byarna, där barnen även får lära sig bengali så att det blir lättare att förstå lärarna när de blir äldre och kommer till andra skolor, så att fler barn stannar kvar i skolan.
För varje krona du ger adderar vi, genom Pingstkyrkans secondhand, två kronor till. Tillsammans blir vi tre!
Swisha 123 060 99 17 eller sätt in på Pingstkyrkans BG 982-2032.
Märk gåvan med ”Om jag blir stor…”