Julkonserter 2018

Julkonsert med Pingstkyrkans solister, körer och orkester

Lördag 8 december kl 16.00 och kl 19.00 – BILJETTER FINNS

Söndag 9 december kl 17.00 –  SLUTSÅLT

ENTRÉ 100:- (BLT/Sydöstrans +kort: 80:-) Barn under 12 år gratis i vuxens sällskap.

Biljetter säljs på BLT/Sydöstran och på Pingstkyrkans Second Hand. Överblivna biljetter säljs vid entrén.

Insamling till Panzisjukhuset

Denis Mukwege Foto: Torleif Svensson

Årets insamling går till PMU-stödda Panzisjukhuset. Chefläkare på Panzisjukhuset är årets mottagare av Nobels fredspris Dr Denis Mukwege. Panzisjukhuset är ett sjukhus där våldtagna kvinnor och barn får kvalificerad vård och hjälp att läka, både kroppsligt och själsligt. Med ditt stöd kan vi fortsätta göra skillnad tillsammans!

– Det här priset tar vi emot för kvinnorna som har genomlidit stora svårigheter och blivit utsatta för sexuellt våld. Det är å era vägnar vi tar emot Nobels fredspris. Det har tagit lång tid, men nu har världen äntligen börjat lyssna till er. Man har inte bara lyssnat utan man har också börjat erkänna problemen. Men det räcker inte med att veta, man måste också förstå att när någon utsatts för övergrepp, så krävs upprättelse och gottgörelse. Jag vill tala om för dem å era vägnar, att när vi tillsammans kämpar vidare i den här kampen, så kommer det här priset inte att ha någon betydelse, om inte ni kvinnor räknas och om era röster inte hörs och respekteras. Jag vill tala om för dem att vi måste fortsätta bekämpa det sexuella våldet, och att vi ska göra det tillsammans. Min strategi är att besvara hatet med ännu mer kärlek, visa att ondskan aldrig kommer att segra. Att förmedla kärlek är för mig att vårda de sjuka och ge dem ett hopp, säger Denis Mukwege.

54 471 kvinnor och barn har hittills fått vård för sexuellt våld genom SSV-projektet. Många fler har vårdats ute i landet runtom på sjukhus och hälsokliniker. I takt med att situationen i DR Kongo förvärras är det allt viktigare att vi står kvar i kampen mot det sexuella våldet och fortsätter stötta det arbete som pågår på Panzisjukhuset och ute i landet.
Låt oss gå julen till mötes med kärlek för DR Kongo!

För varje krona du ger adderar vi, genom Pingstkyrkans secondhand, 2 krona till.
Swisha 123 060 99 17 eller sätt in på Pingstkyrkans BG 982-2032.
Märk gåvan med ”Panzi”