Hjärta för Ukraina

Vi står nu inför stora behov ute i världen och Europa. Ryssland invasion av Ukraina påverkar oss alla. Som församling och som Pingströrelse vill vi vill ge hopp till de som saknar hopp, hem till de som saknar hem och stötta utsatta familjer. Tillsammans med olika samarbetspartners vill vi göra insatser för krigsdrabbade här i Sverige, men också i Ukraina och dess grannläder dit många flyr just nu.

Som läget är just nu kommer många flyktingar dagligen från Ukraina med färjan från Gdynia till Verköterminalen här i Karlskrona. Många ideella och organisationer har gjort en fantastiskt insats för att möta dessa flyktingar.

För att detta arbetet skall vara hållbart i längden har flera aktörer jobbat med att få få en ännu bättre struktur och organisation när flyktingströmmen nu ökar.

Tillsammans med andra församlingar ansvarar vi för att möta flyktingar, varje gång färjan från Polen anlöper Karlskrona. Vi möter dem med medmänsklighet, vatten, matpaket och lite hygienartiklar. Som församling har vi ansvar för att finnas på plats vid färjan fredagar 09:30 och lördagar 19:30 samt att lördag bre mackor på Stämjärnet. Till detta behöver vi många frivilliga.
Klicka på länken nedan och anmäl dig.

Det finns även andra möjligheter att hjälpa till.

Om du vill erbjuda boende eller transport så anmäler du detta till FRG – Frivilliga resursgruppen. De samordnar hjälpinsatser i Karlskrona kommun.
Läs mer här och anmäl dig här till FRG

RÖDA KORSET är samordnare av organisationen och logistiken på plats på Verkö.
Vill du hjälpa till genom Röda korset klickar du här

Vill du skänka kläder, då vänder du dig till Missionskyrkan i Vallby.
Det du skänker skall vara Helt och Rent.

Självklart kan du också alltid bidra med pengar. Swisha då din gåva till 123 060 99 17 eller använd Bankgiro: 982-2032. Märk din gåva med ”Ukraina”. T.ex. når vi jus nu in med pengar till Izmail i Ukraina.

Bön för Ukraina
Var med och be för Ukraina. Onsdagar kl. 18.00