En flod av livets vatten

Skapat: av admin
Tagged With: , , ,

Vi sitter ner vid dukat bord och har precis ätit en god paj, stämningen känns trygg och lättsam. Det är näst sista gången vi träffas i Alpha kursen och det har hänt mycket sedan första gången vi sågs.

Kvällens ämne handlar om Den Helige Ande. Jag känner mig oerhört berörd av undervisningen, men också av att se vad som sker med deltagarna. Deras berättelser av egna erfarenheter och frågor som ställs utmanar och tar tag i djupet av mitt hjärta.

En av bibelns bilder av det andliga livet är floden. Jesus använder sig av det i Johannesevangeliet. Israel var ett ökenland, där floden hade en livsavgörande betydelse.

Om det finns en flod som rinner blomstrar livet. Om floden torkar ut dör livet. På samma sätt är det med mig och Anden. Om jag inte håller mig nära Guds levande vatten kommer mitt andliga liv att torka ut. Jesus ropar: ‚ÄùÄr någon törstig, så kom till mig och drick‚Ķ‚Äù

Det händer något med oss när vi fylls av Guds Ande. Det sker något på insidan, men det dröjer inte länge förrän det börjar synas på utsidan. Vattnet ger trädet liv, och det kan börja bära frukt. Det gäller att se till att vara planterad nära vattnet.

Anden vill hjälpa oss i vår vardag och har mer tålamod med våra brister och tillkortakommanden än vad vi själva har.

En kvinna får se en pappa som är i affären med sin krånglande tvååring i kundvagnen. ‚ÄùTålamod, Billy‚Äù, viskar han. ‚ÄùDu fixar det här, Billy. Det ordnar sig.‚Äù
Kvinnan sa: ‚ÄùJag vill inte störa, men jag måste bara få säga att du är så fantastiskt kärleksfull och har ett sådant tålamod med lille Billy.‚Äù
‚ÄùMin son heter faktiskt Patrik‚Äù, svarade pappan. ‚ÄùDet är jag som är Billy.‚Äù
Citerat ur John Ortbergs bok: Den jag vill vara.

Anden finns där och kan viska kärlekens, glädjens, fridens och tålamodets tankar varje stund i ditt och mitt liv. Just nu. Lyssna!

Louise Sundkvist
louise.sundkvist@pingstkyrkankarlskrona.se

 

 

 

SE

våra gudstjänster i efterhand

PRENUMERERA

på vårt församlingsutskick

GE EN GÅVA

till verksamheten

SECOND HAND

Pingstkyrkans Second Hand

LP-VERKSAMHETEN

vår sociala verksamhet

LÄS ANKARET

vår församlingtidning