En kärleksförklaring

Skapat: av Göran Olsson
Tagged With: , , ,

I helgen var jag på födelsedagsfirande i Frankfurt. Presenter gavs, varma kramar och härlig gemenskap delades. Våra gåvor och vår närvaro baserades på vår relation till de som fyllde år.

Det händer också att jag ibland ger gåvor till min älskade fru Stina. Inte kanske de dyraste gåvorna men ändå givna av kärlek. Inte endast på bröllopsdagar utan även andra dagar på året. Gåvor givna av stor kärlek.

Under ett av sommarens läger samtalade vi om hur Gud gör för att visa hur mycket han älskar oss. Oftast talar vi endast om att Gud visade sin kärlek till oss genom att offra sin son Jesus på korset. Men Gud gör mycket mer än så.
För att visa hur mycket Gud älskar DIG‚Ķ

  • Till DIG målar Gud en ny soluppgång varje morgon och en solnedgång varje kväll
  • Till DIG skapar Gud ängens alla blommor
  • Till DIG skapar Gud molnens alla former
  • Till DIG skapar Gud regnets alla droppar och snöns alla flingor

Jag bad också barnen skriva svaret på följande fråga: Vad tror du Gud har skapat mer för att visa hur mycket han älskar dig och vill vara din kompis? Här följer några av svaren:

¬†Gud har skapat solen, blommorna och mina kompisar, kusiner, släkt, regnbågen, vattenfärgerna och hela min familj för han tycker om mig.

Gud har skapat varje ny dag med noga disciplin och noggrannhet, alla tysta rådjur, blåbär, starka ekar för att visa hur mycket han älskar mig!

Han har skapat stjärnorna och planeterna. Det är nog det vackraste han har skapat. För det blir så vackert på natten när det är stjärnklart.

Vad tror du att Gud skapat för att visa hur mycket han älskar Dig?
Se dig omkring, hans kärleksförklaring finns där, öppna ditt inre öga och ta emot.

Göran Olsson
Pastor
goran.olsson@pingstkyrkankarlskrona.se

 

SE

våra gudstjänster i efterhand

PRENUMERERA

på vårt församlingsutskick

GE EN GÅVA

till verksamheten

SECOND HAND

Pingstkyrkans Second Hand

LP-VERKSAMHETEN

vår sociala verksamhet

LÄS ANKARET

vår församlingtidning