En klubbig saxchock

Skapat: av Göran Olsson
Tagged With: , ,

Nu har schlagercirkusen intagit Karlskrona. Staden pyntas i rosa, tält byggs på torget, jippon lite överallt och arenan i Rosenholm fylls med sjungande artister och förväntansfull publik. Hemma bänkar sig var tredje svensk framför tv:n. Melodifestivalens första deltävling förra året sågs av hela 3 381 000 tv-tittare.

Tidningarna fylls med chockrubriker. Vem minns inte Afro-Dites nakenchock 2002, Sibel bjöd 2008 på en släpchock då hon fastnade med sitt rosa släp, Agnes bjöd på hårchock 2009 och förra året blev det sexchock då Thorsten Flink klappade en av programledarna i baken. Detta är bara några av de chockrubriker vi fått läsa genom åren omkring melodifestivalen. I veckan skrev Anders Nunstedt i Expressen: ‚ÄùÅrets första deltävling avslutas med en klubbig saxchock.‚Äù¬†Jag är inte helt säker på vad det innebär, ni som tittar får hålla utkik och meddela mig efteråt vad saxchock innebär.

Själv lämnar jag Karlskrona denna schlagerhelg och åker istället tillsammans med några av församlingens barnledare till Jönköping. Det är en nationell barnledarkonferens som arrangeras av bl.a. EFK Ung, Salt, Equmenia, Pingst Ung, Livets ord och Katolska pedagogiska nämnden (KPN). Temat är ”Jesus till barnen” och över 1000 barnledare är anmälda från hela Sverige. Det blir stora gemensamma samlingar där vi bl.a. får lyssna till Pelle Hörnmark föreståndare för Pingst, barn- och äldreminister Maria Larsson och Carola. Det blir även en stor mängd workshops att välja emellan med spännande innehåll: Barnets andliga utveckling, Hemmet som kyrka, kyrkan som hem, Hur når vi killarna? Barnverksamhet i den mångkulturella Katolska kyrkan, Hur leda barn i bön och lovsång? Kan barn höra Guds röst? Barn i kris: ögonblick som förändrar livet samt Skatten och Leva livet.

Jag tror inte att det blir några chockrubriker i pressen omkring konferensen i Jönköping, de skriver hellre om glitter, glamour och chockerande skvaller under melodifestivalen här i Karlskrona. Men jag är övertygad att konferensen i Jönköping kommer att ha större betydelse för Sveriges framtid än melodifestivalen här i Karlskrona. Äver 1000 barnledare som längtar efter att få ge Sveriges barn en ärlig chans att lära känna Jesus. Tänk vad som händer när de kommer hem till sina församlingar, utrustade och inspirerade. Det kommer att ha stor betydelse för massor av barn och familjer utöver hela vårt avlånga land.

Följ vår resa från Karlskrona till Jönköping och¬†Barnledarkonferens 2013¬†#blk13
via facebook och twitter @PkGoran

Göran Olsson
Pastor

 

SE

våra gudstjänster i efterhand

PRENUMERERA

på vårt församlingsutskick

GE EN GÅVA

till verksamheten

SECOND HAND

Pingstkyrkans Second Hand

LP-VERKSAMHETEN

vår sociala verksamhet

LÄS ANKARET

vår församlingtidning