En liten stund med Jesus

Skapat: av Bettan Lindquist

I vår trädgård finns just nu mycket svamp. Jag kan inte så mycket om svamp. Jag kan endast så mycket att jag vet hur gul kantarell ser ut och även röd flugsvamp. Flugsvamp har vi! Det växer flera olika sorters svamp och jag rensar bort allihop för att vår dotter inte ska få nån idé med dem. Idag gick jag en sådan runda och rensade bort bruna svampar, vita svampar, fula svampar, vackrare svampar. Jag funderade inte så mycke på om eller hur giftiga de var. Någon av dessa rundor har jag önskat att den gula kantarellen skulle komma upp hos oss när nu så många andra tråkiga svampar gör det. Så idag längre upp på trädgården hittade jag fyra mindre gula kantareller. Jag sköljde dem och ska snart göra stuvning på dem till varma mackor. Underbart gott! Sådana är väldigt välkomna fler av!

Ibland får jag försöka göra sådana rensningar i min skalle. Ibland är det lätt ibland är det svårare. Men‚Ķ

En liten stund med Jesus,
o, vad den jämnar allt
och ger åt hela livet
en ny och ljus gestalt.
När jag är trött av vägen
och allt som möter mig,
en liten stund med Jesus,
och allt förändrar sig.

En liten stund med Jesus
och hjärtats oro flyr,
och blicken vändes åter
från jordens små bestyr
till livets verkligheter,
de ting som ej förgås
när himlarna och jorden
av sin förvandling nås.

En liten stund med Jesus,
vad frid den har med sig,
när kärlekslösa domar
av mänskor sårar mig.
Om missförstådd och sargad
från vänners krets jag går,
en liten stund med Jesus
dock helar alla sår.

Så giv mig, käre Herre,
ja, giv mig ofta då
en liten stund med Jesus
i hemmets tysta vrå.
Mitt hjärtas djupa längtan
är denna enda blott:

en evighet med Jesus
och allt, ja allt är gott.

En stund med Jesus kan skingra tankar, besvär och visa hur vi kan göra med saker omkring oss. Glöm inte det! Det kan vara enkelt att ta en stund, det kan vara svårt. Men friden jag får av det är värd kampen inför det

Kram Bettan

 

SE

våra gudstjänster i efterhand

PRENUMERERA

på vårt församlingsutskick

GE EN GÅVA

till verksamheten

SECOND HAND

Pingstkyrkans Second Hand

LP-VERKSAMHETEN

vår sociala verksamhet

LÄS ANKARET

vår församlingtidning