En orolig förälder

Skapat: av Göran Olsson
Tagged With: , , , ,

Jag tror inte det finns någon starkare oro än den en förälder har för sina barn. Den oron är starkare än oron för sin egen hälsa, oron för ekonomi, arbete, bostad etc. Min egen erfaren är i alla fall den att oron för mina barn är det som tär mest på mitt föräldrahjärta, men det är också det jag möter hos andra föräldrar.

Nyligen var jag med vår dotter, då hon för andra gången genomgick en hjärtoperation. Under de timmar jag väntade i ovisshet då hon låg på operationsbordet är svåra att beskriva med ord. Lik en zombie gick jag omkring, besökte några butiker för att försöka skingra tankarna, men att skingra oron för sitt barn är nog något näst intill omöjligt. Operationen lyckades inte och nu väntar hon på en tredje operation.

Jag vet att jag långt ifrån ensam om dessa känslor. I dagarna brottas en ung familj över att deras dotter på 2 år fått diabetes, en annan familj har nyligen genomlidit ännu en period av operationer för deras tonårsdotter, för snart två år sedan satt jag med en familj som mist sin son. Omsorgen, kärleken och oron hos en förälder för sina barn finner inga gränser.

I morse välde oron över vår dotter än en gång över mig. Under mitt träningspass på Lok&Motion nu på morgonen så bad jag än en gång för henne. (det går alldeles utmärk att be under ett träningspass) Jag kom också att tänka på ett bibelord från psalm 103 som handlar om Guds kärlek.

Psalm 103:13
Såsom en fader förbarmar sig över barnen, så förbarmar sig HERREN över dem som frukta honom.

Tänkte på all den kärlek, oro och omsorg som Gud har om sina barn, om oss människor, om dig och mig. Jag tror på en Gud som också har omsorg om mig och min familj. Till den Guden får jag vända mig till när min oro blir allt för tunga att bära, för vart skulle jag annars vända mig?

1 Petrus brev 5:7
‚Äùkasten alla edra bekymmer på honom‚Äù, ty han har omsorg om eder.

Till alla föräldrar: Fortsätt att visa kärlek och omsorg om era barn, oavsett om bördan ibland känns övermäktig. Låt dig också som förälder inneslutas i Guds faderliga omsorg och kärlek. Han bär dig och dina bördor i sin straka kärleksfulla hand.

Göran Olsson
Pastor
goran.olsson@pingstkyrkankarlskrona.se

 

SE

våra gudstjänster i efterhand

PRENUMERERA

på vårt församlingsutskick

GE EN GÅVA

till verksamheten

SECOND HAND

Pingstkyrkans Second Hand

LP-VERKSAMHETEN

vår sociala verksamhet

LÄS ANKARET

vår församlingtidning