Kaffe och loppis med kommunalrådet

Skapat: av Ulf Sundkvist

Det är en fuktig höstmorgon. Loppisborden är fulla med grejer. Folk springer fram och tillbaka för att göra i ordning det sista innan portarna till Lp-verksamhetens nya lokaler kan slås upp. Så blir det då dags för de stora talen.

Först ut är föreståndaren för verksamheten, Tomas Jönsson. Han talar varmt om betydelsen av en andra chans och att framtiden är viktigare än historien. Absolut, tänker jag. Det måste alltid finnas en chans kvar, annars är det ju kört. Preach on Tomas! Du är bra.

Sedan är det dags för mig. Mitt ledord är samarbete. För det är just samarbete som gör livet möjligt. Det är så vi blir till, föds, formas och utvecklar också ett socialt arbete.

Till slut blir det så dags för huvudtalaren. Kommunalrådet Camilla Brunsberg. Med eftertryck lyfter hon Pingstkyrkans verksamhet till skyarna. Kanske brukar extern invigningstalare göra så överdriva lite, du vet men i detta fall är jag inte säker. För tillsammans med mig står hela Lp-gänget och lyssnar. Jag tittar på dem är killar och tjejer som kämpat med många olika problem och svårigheter.¬† De suger i sig orden betydelsefulla ,samhällsansvar bra jobbat. Men det är inte bara det gänget som berörs av orden.

Vecka efter droppar ett och annat mejl in. Vanliga församlingsmedlemmar som sett på sin församling utifrån och in blev uppmuntrade av orden. Men uppmuntrad blev också jag. Jag gillade orden om kyrkans som tar samhällsansvar. För det √ɬ§r ju det vi vill. Vi vill vara en kyrka för vanliga människor i Karlskrona och det har tydligen också Camilla Brunsberg sett.

Dagen till ära ska också band klippas. Fast idag är det ett rep med en stor knut som ska knytas upp. Tomas Jönsson och Camilla Brunnsberg tar i var sin ende ”de samarbetar” så löser de knuten och de nya lokalerna kan invigas. Vad bra, tänker jag. Det √ɬ§r det, det vi ska göra, samarbete och lösa upp knutar.

Ulf Sundkvist
Pastor och föreståndare
ulf.sundkvist@pingstkyrkankarlskrona.se

 

Ps Lp-verksamhets lokaler invigdes 24 september Ds

 

SE

våra gudstjänster i efterhand

PRENUMERERA

på vårt församlingsutskick

GE EN GÅVA

till verksamheten

SECOND HAND

Pingstkyrkans Second Hand

LP-VERKSAMHETEN

vår sociala verksamhet

LÄS ANKARET

vår församlingtidning